Çerez Politikası

Anasayfa  / Yasal Sözleşmeler  / Çerez Politikası

Burada okumakta olduğunuz İşbu Çerez (Cookie) Politikasının amacı, tarafımızca işletilmekte olan dugunvemoda.com adresinin işletilmesi sırasında müşteri/site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri tarafından çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu Çerez (Cookie) Politikası sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı açıklamak için hazırlanmıştır. www.dugunvemoda.com, çerezler sayesinde topladığı bilgileri kesin olarak üçüncü kişilerle paylaşmamaktadır.

Çerezler nedir?

Çerezler, herhangi bir internet sitesi tarafından bilgisayara bırakılan bir tür tanımlama dosyalarıdır. İnternet sitesi tekrar ziyaret edildiğinde bilgisayarların tanınmasını sağlar.

Günümüzde hemen her internet sitesinin kullandığı çerezler, size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için dugunvemoda.com tarafından da kullanmaktadır. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) olmak üzere uygun mevzuatlar dahilinde gerçekleştirilmektedir.

Çerezler, internet sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Bir sonraki ziyaretinizde kolaylık sağlayabilir ve siteyi daha kullanışlı hale getirebilir.

dugunvemoda.com sitesini ziyaret ederek web sitesinin kullanımı için gerekli olan çerezlerin cihazınıza yerleştirmesini kabul edersiniz.

dugunvemoda.com’un cihazınıza çerezler yerleştirmesini istemiyorsanız tarayıcınızın ayarları veya seçenekleri vasıtasıyla çerezlerin kullanımını reddedebilirsiniz. Bu durumda dugunvemoda.com’un bazı alanlarını düzgün biçimde kullanamayabilirsiniz.

Kullanılan Çerez Çeşitleri nelerdir

  • Performans çerezleri, Sitenin geliştirmesine yardımcı olan isimsiz çerezlerdir. Bu tür çerezler, ziyaretçilerin Siteyi nasıl kullandıkları hakkında bilgiler toplayarak, en çok ziyaret edilen sayfalar, Site’nin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığının veya alınan hataların tespitinde kullanılır. Bu türe bir örnek Google WebAnalytics ya da Yandex Metrica çerezleridir.
  • Fonksiyonellik çerezleri,  ziyaretçi özellik ve tercihlerini hatırlamasına olanak sağlayan isimsiz çerezlerdir. Site bu bilgilere dayanarak her ziyaretçiye toplanan bilgiler doğrultusunda içerik gösterebilir, dil seçimini veya bir metin okurken seçilen font boyutunun hatırlanmasını sağlar. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmemesi durumunda; Sitenin bazı bölümleri kullanılamayabilir, kullanıcı desteğinin seviyesi düşebilir, Sitenin tercihlerinizi hatırlamaması, size özel bir özelliğin kullanılmaması ya da gösterilememesine neden olabilir.
  • Hedef çerezleri veya reklam çerezleri, Sitenin bilgisi doğrultusunda genellikle 3. Kişi diyebileceğimiz reklam ağları tarafından yerleştirilir. Kullanıcıların çerezlerin kullanımı yoluyla LinkedIn, Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya siteleri üzerinden web sitemizi paylaşmalarına izin veririz. Bu çerezler, kontrolümüzde değildir. Lütfen bu tür çerezlerinin nasıl çalıştığı konusunda sosyal medya sağlayıcısının ilgili gizlilik politikalarına başvurunuz. Söz konusu çerezlerin kullanım amaçları; İlgili ve kişiselleştirilmiş reklamları göstermek, gösterilen reklam sayısını sınırlamak, reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek, ziyaret tercihlerinizi hatırlamaktır. Facebook veya Twitter gibi kullanabileceğimiz reklam platformları tarafından kullanılan bu çerezler, reklam ortaklarımız tarafından sitemiz aracılığıyla yerleştirilebilirler. Bunlar, ilgi alanlarınızın bir profilini oluşturmak ve size diğer sitelerde ilgili reklamları göstermek için bu şirketler tarafından kullanılabilir ve paylaşılabilirler. Bu durum tamamen kontrolümüz dışındadır ancak bu çerezlere izin vermezseniz, daha az hedeflenmiş reklam deneyiminiz olur.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

dugunvemoda.com çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemektedir. Bunlar başlıca şöyledir:

  1. Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Siteyi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde arama sorgularının hatırlanması.
  2. Siteyi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı sunucunun optimizasyonu, Siteyi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi, Sitenin kullanım istatistiklerinin raporlanması ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  3. Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi. Aynı zamanda Site içerisinde kullanıcıya özel içeriklerin sunulmasının sağlanması.
  4. Reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve verimliliğini artırmak. Örneğin, Sitede gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızın, reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızın tespit edilmesi. Bu kapsamda tarafınıza ilgi alanlarınıza yönelik reklamların çıkarılması ve gösterilen reklam sayısının sınırlandırılması.

Çerezler cihazımda ne kadar süreyle kalacaklar?

Bir çerezin bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalacağı sürenin uzunluğu, “kalıcı” veya “oturum” çerezi olmasına bağlı olarak değişiklik gösterir. Oturum çerezleri yalnızca siz içeriği gözden geçirmeyi durduruncaya kadar cihazınızda kalacaktır. Kalıcı çerezler geçerlilik süreleri dolana kadar veya silininceye kadar bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda kalırlar.

Kişisel Haklarınız Nelerdir?

6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi uyarınca,

  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi https://dugunvemoda.com/iletisim sayfasından bize iletmeniz durumunda talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılarak tarafınıza dönüş yapılacaktır.

x
Dugunvemoda.com sitesi çerezler kullanmaktadır. Devam ederek çerez politikamızı ve site kullanım koşullarımızı kabul etmiş olursunuz.Kabul Et ve Kapat